Effect advies- en tekstbureau

Dichter, taalcontortionist, dorpsdichter

Mezelf een dichter noemen? Het klinkt al gauw aanmatigend. Het woord taalcontortionist past beter. Niet bepaald een zoekmachine geoptimaliseerd woord (SEO), dat is wel duidelijk. Voor degenen die niet de Dikke gaan lezen als een spannend boek kan ik melden dat het een ander woord voor slangenmens is. Ik zie het zo: in mijn gedichten zoek ik grenzen op, zoek ik nieuwe vormen. De taal wordt lenig opgerekt en er ontstaat een gedicht. Dat is in elk geval de bedoeling, een puur gedicht dat iets teweegbrengt. Misschien ziet de lezer in het taalspel dubbele bodems, gelaagdheid en hypogrammen. Het mag, hoeft niet.

Sinds 2010 ben ik samen met Gea van Drie dorpsdichter van de gemeente Barneveld. Met enige regelmaat verschijnt een gedicht van ons in de Barneveldse Krant. Een nevenactiviteit van het dorpsdichtersschap is mijn functie van 'poëziejuf' op basisscholen. Vraag me maar meer hierover, blader door de cultuurgids van de gemeente of kijk op:  www.barneveld.nl/beactive/cultuur-a-la-carte_46249

Poëzie op kaarten, magneten, borden, in een bundel

Onderaan deze pagina voorbeelden van poëziekaarten en magneten die te bestellen zijn voor € 1,25 per stuk. Een ervan is Hinkelen, een top 100-gedicht van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd (in totaal 15.688 inzendingen). Hinkelen prijkt in Gerrit Komrij's bloemlezing met de titel Hoe een haan een ei legt en die is rechtstreeks bij mij te koop, net als mijn bundel Magnetisch uit 2008.

Ik heb in opdracht, noem het toegepaste dichtkunst, pöezie weergegeven op posters, borden, taartpapiertjes, windlichten (gedichten-op-lichten) enzovoort. Inspirerend anders voor je bruiloft of evenement. Kom er maar eens om!

Onder het kopje 'Profiel' een opsomminkje van diverse schrijfwedstrijden waarin ik een prijs won. Iemand zei: "Dat is geen toeval meer." Toevallig vind ik het wel bijzonder. En ben ik er trots op. Eventuele kennis, maar vooral het enthousiasme voor de dichtkunst deel ik in een workshop poëzie. Word je deelgenoot? 

Voorbeelden